Щоб зберегти мову, традиції, історію нашого народу на чужині, наші попередники відродили різні Українські організації для виховання дітей на еміграції. Такою організацією і постає Спілка Української Молоді, чи скорочено – СУМ, яка оригінально була створена в Україні в 1925 році і знищена радянською владою. І ось вже по різних штатах, в різних містах, де проживають українці, народжуються осередки цієї організації. Цього року СУМ святкує 70 років від заснування і осередок імені Євгена Коновальця в Ірвінгтоні Нью Джерзі, зокрема! В суботу, 9 листопада, 2019 року в Народному Домі в місті Ірвінгтоні відбулось величне святкування 70-річчя осередку СУМ Ірвінгтон.
На цьому святкуванні був присутній генеральний консул України – Олексій Голубов, парох церкви Св.Івана Хрестителя в місті Неварку – отець Тарас Свірчук, представники світової, крайової та інших осередкових управ організації СУМ, різних українських бізнесів та організацій, хто висловив свої привітання та побажання майбутнього росту і перемог осередку. Заслужена артистка України – Христина Вулчак приголомшила гостей своїм чудовим голосом та авторською піснею. Цілий відділ юнацтва від найменших Суменят до старшого юнацтва зачарували гостей мистецькою програмою, а матері СУМівців приготували та подали гостям надзвичайно смачні та вишукані страви, про які ще довго будуть розмови. Великим сюрпризом став ювілейний торт Олесі – мами однієї з Суменят. Гості також мали можливість зробити пам’яткові світлини на фоні великого лого святкування, вишиванка якого складається з трьох букв – СУМ! А після офіційної та мистецької частин гості мали змогу насолодитись забавою та танцями від гурту “Браття з Прикарпаття”.
Це свято ввійшло в історію осередка і залишилось в пам’яті всіх присутніх на довгі роки, як справжнє свято українства на чужині.

Ірина Агне
Голова комітету підготовки свята

View more